Hoe zet jij interne communicatie in om jouw organisatie te versnellen, vernieuwen, verbeteren?

Hester Gras

Een betrokken medewerker is goud waard. Niet alleen omdat hij/zij dan met meer plezier naar het werk gaat en beter zijn/haar best doet maar ook omdat een betrokken medewerker ambassadeur van het bedrijf kan worden. Een ambassadeur staat te springen om goed nieuws over het bedrijf te verspreiden en dat komt ten goede aan de reputatie.

Maak merkambassadeurs van je medewerkers

Het bereiken van ambassadeurschap onder medewerkers is een complex vraagstuk. Een gevalletje makkelijker gezegd dan gedaan. We hebben drie communicatiemanagers van toonaangevende bedrijven de volgende vraag voorgelegd: “Hoe zet jij interne communicatie in om jouw organisatie te versnellen, vernieuwen, verbeteren?”

KLM, Inge Groot (Director Internal Communications & Emergency Communications):

“Interne communicatie is het middel bij uitstek om dialoog, betrokkenheid en verbinding te stimuleren. Als je die beweging faciliteert door middel van tools en de juiste managementbegeleiding, ontstaat als vanzelf een nieuw elan. De kracht van een organisatie schuilt immers in haar medewerkers!”

Franciscus Gasthuis & Vlietland, Kirsten van der Worp (Adviseur Marketing & Communicatie):

“We zetten altijd de hele communicatiemix in om de juiste boodschap over te brengen. Daarvoor maken we gebruik van onze interne communicatiemiddelen als persoonlijke contacten, werkoverleggen, posters/flyers, intranet en de personeelsapp. Maar dat kunnen ook voorlichtingsbijeenkomsten of patiënten zijn!”

DELA, Claudia van Loon (Communicatieadviseur):

“Ik ga terug naar de basis van onze organisatie, naar de werkvloer. Daar gebeurt het tenslotte, op die plek en bij deze mensen moet je aanwezig zijn en een luisterend oor bieden. Dankzij de signalen die ik daar opvang leer ik hoe de strategie leeft op de werkvloer en op welke wijze ik medewerkers mee kan nemen in tijden van verandering en vernieuwing.”

Hoe zet jij interne communicatie in om jouw organisatie te versnellen, vernieuwen, verbeteren? Claim je plek op onze interne communicatie Wall of Fame op het praktijkcongres Corner-Stone aanstaande dinsdag. Deel je kennis en ontvang kennis. Na afloop schrijven we een exclusieve white paper met best practices die alleen naar members van de Wall of Fame wordt verstuurd.

Sign up for our newsletter

Error: Contact form not found.

Let's talk

We can demonstrate
the power and ease
of our platform.